субота, 22. фебруар 2014.

Japanski kristali(vodeni kefir,biserne suze...)

   Prvi put sam koristio japanske kristale još pre 20 godina u ranoj mladosti.  Nisam ni znao da se tako zovu. Jedan drug mi je nabavio. Pitao sam ga za šta je dobro, on kaže za sve, ali mi nije znao tada objasniti razlog. Sećam se da sam se osećao odlično svo vreme dok sam ih koristio, te sam bio i opušten. Pošto sam tada bio u vojsci kao pitomac, imali smo često sistematske preglede, te smo uz sve to imali i proveru krvi. Moja krv je bila savršena. Mislio sam tada da to nije delo japanskih kristala. Tada sam se bavio i sportom i sećam se da sam ostvarivao savršene rezultate u sportu i manje sam se umarao. Zbog rata u Bosni i Hercegovini,svi smo morali da se povučemo u Srbiju, te sam u tom povlačenju, nažalost, ostao bez svojih kristala. Obzirom da nisam tada znao ni kako se zovu, a zvali smo ih samo gljivice, nisam znao ni šta da tražim i s vremenom sam i zaboravio na njih. Posle 19 godina,ponovo sam došao do kristala preko mog druga sa posla, te sam nastavio sa korišćenjem njene tečnosti. Krvna slika mi se poboljšala, a to mi i kažu na transfuziologiji, jer sam redovni davalac krvi, a preporučujem svima, jer je humano i zdravo. Manje mi je potrebno hrane, te sam poboljšao liniju. Psiha mi je, takođe, savršena. Pošto se brzo razmnožavaju, na poslu sam podelio mnogima. Ljudi piju, obično kad imaju problem sa zdravljem. Isto kao što automobilu menjamo redovno ulje, a ne kad se pokvari, tako i čovek mora brinuti o zdravlju dok ga ima, jer ko ga ceni,ima ga. Drug sa posla mi je rekao da je svaki drugi dan osečao bolove u stomaku. Već posle 2 dana su mu nestali bolovi, a spava odlično i budi se odmoran.

   Zbog svega toga, odlučio sam da podelim svoja zapažanja, koja sam iskusio lično, te sam i prikupio preko neta i od prijatelja, radi širenja zdravlja i pozitive na ovaj divan deo sveta u kojem živimo.


Japanski kristali su zdravi i pomažu u izlečenju raznih bolesti, a to su:
- reguliše PH vrednost u krvi i time poboljšava stanje celog organizma
- leči bubreg, jetru,pankreas te izbacuje kamen iz bubrega i žučne kese
- reguliše krvni pritisak, te leči srce i optimalizuje nivo holesterola
- poboljšava rad želuca, te odlično čisti creva, te tako uspostavlja redovnu stolicu
- optimalizuje apetit
- stvara prirodni antibiotik, te leči upalna mesta u organizmu i sprečava upale
- onemogućuje razvitak novih metastaza i uklanja stare
- revitalizira organizam uklanjajući umor,  pospanost i depresiju
- pomaže kod impotencije stvorene zbog stresa,te nedostatka minerala i vitamina
- pomaže u uklanjanju svih simptoma stresa(opadanja kose,  masne ili pretjerano suhe kože,
   pucanja noktiju, gnojnih bubuljica..)
- pomaže kod vaginalnih problema (za žene sa učestalijim vaginalnim infekcijama, te gljivičnim,
  bakterijskim, virusnim..) u veoma kratkom roku, za oko mesec dana.
- pomaže kod uboda raznih insekata
- uklanja loše bakterije iz organizma i uklanja uspešno gljivice, pogotovo candidu albicans
- odstranjuje vodu iz organizma
- pomaže pri stvaranju crvenih krvnih zrnaca, pa je pogodno za razne vrste anemije, te obilnih menstruacija
- leči neurološke probleme, nesanicu, ublažuje simptome teških psihičkih obolenja
- pomaže kod kožnih oboljenja, gljivičnih infekcija,  psorijaze, virusnih infekcija(hpv), bakterijskih infekcija

 PRIPREMA
    Objasniću pripremu za veličinu obične teglice, a vi prilagodite sebi u zavisnosti o količini, koju želite da pravite. U teglicu ubacite kristale da pokriju dno,te dodajte prvo vode(oko 2/3 od veličine tegle), pa onda 2 male(plastične ili drvene) kašike šećera, te 5-7 suvih grožđica ili jednu smokvu ili suvu šljivu. Ne preterujte u suvom voću. Suvo voće se dodaje radi ukusa,najviše, a i radi kvaliteta tečnosti. Suvo grožđe mozete koristiti 7 dana, pa onda promeniti. Isecite i krišku limuna radi ukusa. Limun se mora menjati svakodnevno kad i tečnost, a može ostati još jedan dan, najviše. Tako i bilo koje sveže voće. Ukus podseća na limunadu.
   Ako zatvorite sa plastičnim poklopcem teglicu, može se napraviti i tečnost, slično šampanjcu. Možete da ga pijete u većoj količini. Pijem ga litar svakog dana, a drug mi pričao da pije 2 litre.
  Neko me pita, koliko treba da stoje tako. Najbolje je u početku da budu u teglici oko 24h, a onda ako želite, možete povećati na 2 ili 3 dana. Ne postoji pravilo pripreme. Svako neka prilagodi svom ukusu. Bitno je da se ne koristi metal za  upotrebu, ali ako nema plastičnog sita ili kašike, može poslužiti i metalna, ali za kratko vreme.

KAKO REŠITI PROBLEM VIŠKA VODENOG KEFIRA?
   Posle izvesnog vremena, stvoriće vam se višak vodenih japanskih kristala i to veoma brzo. Podelite ga drugovima. Ja besplatno delim svima na poslu. Da bi nekom podelio, moraš ubaciti u neku teglicu sa vodom, a da pošaljete nekom preko pošte, zahteva brzinu, jer kristali mogu da prežive samo 3-4 dana.

   Imam odlično rešenje za vas.

  Dehidriranje(isušivanje) ili zamrzavanje kristala
  - Dehidrirati možete tako što višak složite na tanjir, iscedite ga, te ga pokrijete sa ubrusom, koji menjate oko 7 dana i tako ga osušite. To je metoda, koju sam pronašao preko neta. Moja metoda je najbolja i najbrža i najlakša, ali samo u startu skuplja. Kupite 2 veća plastična sita, te u jedan stavite kristale, a drugim ga pokrijte, te ručke zalepite sa selotepom da se ne odvaja i prislonite negde da se suši.Na taj način možete da osušite kristale čak za 3 dana.Ja sušim 4 dana radi sigurnosti,jer ako ne osušite do kraja,kristali mogu uginuti.
Povremeno ih protresite i kad se osuše, spremite ih u neku kutijicu, ali obezbedite da ne dodje do vlage. Ja ubacim malo ubrusa ili drugog papira, te ih umotam u papir. Ovu metodu radim i više volim od metode zamrzavanja. Kad poželite da ih koristite, jednostavno ih ubacite u vodu i posle nekoliko sati su spremni za ponovnu upotrebu.
-  Zamrzavanje radi tako što se prvo dobro iscede kristali, te malo osuše(oko sat-dva), zatim ubace u kesicu i u duboko zamrzavanje.

NAPOMENA:
  Kristali vole svetlost,ali ne direktno sunce.Vodite računa o njima malo,a vratiće vam višestruko.Podelite ga prijateljima, familiji i svakom ko ih želi, jer ste ih i vi dobili od nekoga besplatno. Besplatnom podelom kristala prijateljima oplemenjujete vašu dušu i čini vas kao i vašeg prijatelja još srećnijim.

Uživajte u zdravlju!

петак, 21. фебруар 2014.

Domaći kukuruzni hleb i bakin kukuruzni pecivo hleb

    Čitao sam mnogo veoma dobrih recepta o kukuruznom hlebu, ali sam zastao na jednom, koji je zahtevao samo vodu, so i kukuruzno brašno. Pisalo je da su takav hleb pravile naše bake,a bake najbolje peku hleb.
Delovalo mi je previše jednostavno, te sam se upustio u kulinarsku akciju i odlučio da napravim jedan takav, koji ću podeliti  zajedno sa vama.




 SASTAV:
- 1 kg kukuruznog brašna
- voda
- prstohvat soli

 OBJAŠNJENJE:
    U oko pola litre vode i soli ubacujte kukuruzno brašno po malo i mešajte.Kad osetite da je potrebno dodati vode,dodajte i nastavite sa mešanjem.Masa mora da bude gusta.Kad postane dovoljno gusta,izvadite ga iz posude,te nastavite na stolu da ga mesite i pravite oblik,te ubacite u nauljenu,blago,tepsiju,koju ubacite u prethodno zagrejanu rernu na oko 200 stepeni.Pecite tako oko sat vremena,tj. dok površina kukuruznog hleba ne dobije tamno zlatnožutu boju.




                                                Hleb čuvati u kesi na hladnom mestu.

    Postoje više vrsti kukuruznog hleba(proje), a navešću ono, koje se najviše koristim u prehrani.


Bakin kukuruzni hleb pecivo 
Sastav
- 250g mekog brašna 
- 250g kukuruznog brašna 
- 1 kesica suvog kvasca 
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 1 kašicica soli
- 1 kašicica šećera
- 4 dcl mleka
-  kašika maslinovog ulja
Uputstvo
Pomešati obe vrste brašna, so , prašak za pecivo, kvasac, šećer. Skuvati 3dcl mleka, te u prokuvano mleko dodati ostatak mleka(1dcl). Mešati to sve lagano i paziti da se ne opečemo i dodati mešavinu brašna. Vodite računa da ne dodajete svo mleko, jer može biti previše. Činite to postepeno.  Kad se testo zgusne, mesite ga ručno i pustite da stoji oko 45 minuta, pa onda nastavite da ga mesite na podlozi od  brašna. Kad to sve lepo zamesite, ubacite u tepsiju, te u rernu i na pecite na temperaturu od 180 stepeni. Pecite ga oko pola sata ili malo duže i kad je gotov, zamotajte ga u krpu, te ubacite u kesu i ostavite da se ohladi. Kad se hleb ohladi, spreman je za sečenje i ishranu.






Čuvati na hladnom mestu u najlon kesi. Svežinu zadržava do 5 dana. Možete da ga udrobite u toplo mleko i posle 5 dana i uživate u zdravlju.

U zdravlje!

Zeolit



   Mnogi ljudi na selu znaju već duže vreme za zeolit. Daju ga pilićima,svinjama i ostalim životinjama. Zelit se koristi i u poljoprivredi. Najbolje uspevaju voća povrća tamo gde je rasut po zemlji.
Prirodni zeoliti su kristalni aluminosilikati mikroporozne strukture i vulkanskog su porekla. Nastali su hlađenjem vulkanske lave i pepela pomešani sa koloidima vrele morske vode. Zeolit moze dati medicinske korisne efekte samo ako je aktiviran bez obzira na karakteristike, koje poseduje u prorodi.

Da bi se koristio za ljudsku upotrebu, potrebno je da zadovolji sledece:
- granulacija mora biti sto finija
- visoki kapacitet katjonske izmene
- visok procenat klinoptilolita (Najbolji su u Kubi i Japanu sa oko 95% klinoptilolita.Kod nas su visokokvalitetni i sadrže  90-93% klinoptilolita)

Kao takav nije ni malo toksičan i moze se koristiti bez predoziranja i ne moze izazvati neželjene efekte. U organizmu je aktvian 4-6 sati.

POZITIVNI EFEKTI:
- detoksikacija tela
- održava optimalan nivo PH krvi izmedju 7.35 i 7.45 i optimalno je za efikasniju odbranu nervnih ćelija i ćelija imunog sistema.
- snažan antioksidans
- podiže nivo serotonina(hormona sreće=
- snižava nivo glukoze u krvi
- kontroliše nivo lipida
- povečava stabilnost imunog sistema
- podiže energetski nivo organizma
- neguje kožu(uklanja akne i bubuljice)
- inaktivira i transformiše radioaktivne Cs i Sr
- antistresan(pozitivno utice na spavanje)
- antilaktivno dejstvo(bol u mišicima prestaje i ph se normalizuje u krvi)

NAPOMENA
Zeolit se ne preopručuje trudnicama, osobama sa metalnim implatantima, te osobama nad kojima je izvršena transtplatacija organa. Ako pijete lekove,potrebno je sačekati barem 2-4 sata od uzimanja lekova, jer se dejstvo leka drastično smanjuje. Lično sam se uverio u to.

Dnevna doza je od 3-5g, a osobe narušenog zdravlja od 5-10g raspoređenih na 3 dela tokom dana. Koristi se drvena ili plastična kašika. Sipa se doza u času mlake vode,te se promeša dobro i popije. Tokom dana je potrebno popiti minimalno 2l vode radi efikasnijeg delovanja zeolita.

U zdravlje!

Hleb(kruh) bez glutena.

      Oduvek sam znao da postoji zdraviji hleb od onog, koji kupujemo u prodavnicama, ali nisam znao ni od čega je sastavljen ni kako izgleda, a ni kakvog je ukusa. Malo sam tragao za boljim i pronašao, davno, negde medju knjigama jednog travara recept za hleb bez glutena. Rekoh sebi, ˝aj da probam da ga napravim˝. Trebalo mi je vremena da pronađem brašno od pirinča. Ubrzo,kad sam sve pronašao od sastava, i uspio sam da napravim divan i zdrav hleb. Bio je to hleb, koji je tvrđi od običnog belog, zdraviji od belog, ukusniji od belog, a ukus mu je bio isti i posle 5 dana, a i mekoča u odnosu na beli hleb, koji je posle 5 dana tvrd kao cigla.
     Hleb bez glutena sam jeo u mnogo manjoj količini od belog, a mogao sam da budem sit više od 5 sati. Od tada, pa do danas, kad god mi se jede hleb, pravim sam ručno i uvek uživam u njemu. Pošto volim sve ljude ovog sveta i poštujem sve ljude, koji žele zdravo da žive, odlučio sam da podelim ovaj divan recept sa svima vama i nadam se da će te i vi podeliti ovaj recept vašim prijateljima i tako proširiti još više zdravlje i zdrav život među vaše prijatelje i familiju.




Kako napraviti hleb(kruh) bez glutena?

 Sastav
150g pirinčanog brašna
150g heljdinog brašna
200g kukuruznog brašna
1 ravna čajna kašika sode bikarbone
1 ravna čajna kašika praška za pecivo
1 supena kašika meda
1-2 supene kašike maslinovog ulja
kesicu suvog kvasca
prstohvat soli
400dl tople vode

 Uputstvo
Promešate brašno od pirinča,heljde i kukuruza,te kad izmesate,odvojite 1/4 mešavine u stranu i dodajte joj čajnu kašiku sode bikarbone i praška za pecivo, a u preostalih 3/4 dodajte 400dl vode, te kesicu suvog kvasca, kašiku meda, te 1-2 kašike maslinovog ulja, so i sve to lepo promešajte. Posle minut mešanja, pokrijte sa krpom ili ubrusom i ostavite da stoji pola sata. Posle pola sata ubacite 1/4 mešavine, koju smo ostavili po strani, te kad sve to lepo izmešate, ubacite u tepsiju ili u silikonske kalupe (preporučujem, jer se pri sečenju hleb mrvi i ovako obezbeđujete za svakog po jednu krišku hleba u obliku kao proja), te ubacite u rernu i neka se na 180 stepeni peče oko 45 minuta. Kad se hleb završi,pokrijte ga sa krpom, te ubacite u kesu, a kad se ohladi, čuvajte ga u frižideru i uživajte u zdravlju.

U zdravlje!

четвртак, 20. фебруар 2014.

Problemi sa želucem.Kako otkloniti?

Problemi želuca su učestali kod mnogih ljudi. Problem je zakiseljavanje celog organizma, a ne samo želuca.
Problemi nisu samo u želucu vec u svim delovima tela. Davno sam čitao u raznim knjigama o problemima varenja. Kod čoveka varenje počinje od usta. Žvačemo hranu, koja se mesa sa pljuvačkom, te ide tako spremna u želudac...itd. Čovek greši u startu. Žvače hranu toliko dugo da bi je mogao progutati. Potrebno je i pomešati pljuvačku sa hranom, koju gutamo da bi se pravilno hranili. Ljudi greše i pri unošenju tečnosti u organizam, jer ili jedu i piju vodu naizmenično više puta ili posle jela odmah piju. Mnogo grešaka za jedan život.

Kako se pravilno hraniti?

Posto noću izgubimo mnogo tećnosti, potrebno je ujutro početi dan sa unošenjem od pola litre do litar i po vode, te pre svakog jela po 2 čaše i na svakih sat vremena po jednu čašu vode.
Trebamo pre jela(oko 10 minuta) popiti sto više tečnosti, te za vreme jela i sat vremena po završetku jela se uzdržati od konzumiranja bilo kakvog pića.
Treba izbegavati cigarete, alkohol,meso, beli šećer, belo brašno, belu so, beli pirinač, jer su odgovorni za zakiseljavanje organizma. Dnevno unositi što vise obične vode. Pola sata pred spavanje popiti pola litre vode. Unošenjem raznih vrsta žitarica, podižete alkalnost organizma i time ga dovodite u bazno stanje, koje je optimalno za zdravlje čoveka. Sveža voća i povrća su bazna iako mnoge imaju kiseo ukus kao što je limun. Dokazano je da je potrebno samo 2 dana da telo, ako pređe u kiselkasto stanje, može stvoriti ćelije raka. Postoje i razne knjige i stranice na internetu, koje vam mogu pomoći oko traženja namirnica gde ima dovoljno alkala za vašu zdravu ishranu. Znam da ljudi, koji jedu presnu hranu žive mnogo zdravije. Retko se razboljevaju i obilaze lekare. Naravno, lekari su nam potrebni. Zub ne možemo sami izlećiti. Potrebna je redovna nega, te pravilna ishrana, a redovan pregled kod vašeg stomatologa. Ako imamo pokvarene zube, znatno smo podložniji raznim bolestima. Jedan seljak sa sela je imao problem sa želucem i tumor creva, jer je odlaskom u grad na studije imao ishranu kao i mnogi ljudi u gradu. Po završetku školovanja, vratio se na selo i promatrao kozu. Radio je sve što ona radi. Jeo je travu, koju je i ona jela. Posle pola godine, njegov kancer je nestao.
Sami odlučite želite li život bez zdravlja ili zdrav život.

U zdravlje!

Kako izbaciti kamen iz bubrega za 21 dan?

    Jednog dana mi se požalio moj drug Zoran da ima problema sa kamenom u bubregu, te sam odlučio da mu pomognem i pronađem rešenje za njegov problem.
    Preko druga Bele sam saznao da je Savina supruga imala kamen u bubregu i otklonila ga za 21 dan i objasnio mi način,koji joj je pomogao. Posle mesec dana mi se Zoran pohvalio da je kamen, jednostavno,nestao. Na način, koji ću objasniti, pomogao sam mnogima, koji su imali problem sa kamenom. Veoma je jednostavno. Bitno se samo redovno pridržavati svega što napišem i problem je ubrzo iza nas.




Kako izbaciti kamen iz bubrega?

POTREBNO:
   - neoljušteni ovas
   - voda

OBJAŠNJENJE:
    U lonac sipajte 8dl vode,te u hladnu vodu ubacite 7 supenih kasika neoljuštenog ovsa. Kad voda sa ovsom provri,skloniti sa šporeta te poklopiti i ostaviti da prenoći. Najbolje sve ovo raditi uveče. Ujutro procediti u flašu ili neku drugu posudu. Piti pola sata pre doručka, ručka i večere. Pre doručka i ručka pijete po 2.5dl tečnosti,a uveče ostatak. Ako preskočite dan,nije problem. Samo ce se vreme izbacivanja sloja kamena odgoditi za taj dan. Ako imate pesak u bubregu, moj savet je da pravite samo trečinu od svega što sam napisao da ne bi pesak krenuo naglo. Naravno, izbacivanje će biti sporije, ali i sigurnije(zdravije).
Tokom lecenja, bitno je da se hranite žitaricama, te smanjite unos mesa, šečera i pijte sto više vode tokom dana(muškarci minimum 3.5 l vode, a žene barem 2.5 l vode. Deblji ljudi moraju piti za litar više od predloženog). Unosom veće količine vode možemo veoma brzo i da izgubimo višak kilograma. Bitno je da se voda pije u  što vise ujutro na prazan želudac i pre svakog obroka po 2 čaše. Jedan doktor preporučuje da se pije oko 4 litre vode dnevno za svakog ko ima problem sa bubrezima. Tako, kako kaže, ispiramo redovno bubrege, koji veoma brzo rade optimalno i problemi nestaju.

Postoje razni čajevi. Mešavina od Rudolfa Brojsa mi se čini veoma dobra,a sastav je:
- preslica(rasravić)15g
- kopriva 10g
- troskot 8g
- kantarion 6g
Pomesati ga i preliti prstohvat sa 125ml vrele vode. Onda procediti i onda taj talog koji dobijemo cedjenjem prelijemo sa 250ml vrele vode i na laganoj vatri kuvamo jos 10 minuta. Posle 10 minuta procedimo i pomesamo oba caja. Ovo radimo zato da bi prvo odvojili 5 sastojaka koji ne smeju da se kuvaju, a kremenu kiselinu kasnije izvucemo kuvanjem te materije, koju pomesamo sa onih 5, koji smo dobili drzanjem u vreloj vodi. Podeli se na 3 dela i svaka trecina se pije mlaka ili hladna na prazan zeludac pre dorucka, rucka i pred spavanje 21 dan. Moze se piti nekoliko puta godisnje.
Tokom ispijanja caja, najbolji se efekat postize unosom samo biljne hrane bez grama zivotinjske. Moze biti i kuvana. Posle zavrsetka terapije, da ne bi doslo do buducih problema, potrebno je unositi samo sirovu biljnu hranu, a kasnije mozemo povremeno skuvati za veceru malo krompira. Uravnotezena ishrana ce zauvek spreciti bubrezne probleme. Unos vode mora biti jedina tecnost koju unosimo osim ako nisu u pitanju cedjeno voce i povrce tokom ili van terapije sokovima.


U zdravlje!